Bereidingswijze
Smelt de boter in een soeppan en voeg de uien toe. Laat ze op een zacht vuurtje 20 minuten licht bruin karamelliseren.
De bodem van de pan zal een beetje aanzetten, maar dat is niet erg.
Voeg na 20 minuten de gesnipperde knoflook en de bloem toe en bak even mee. Voeg vervolgens de witte wijn en de groentebouillon toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg als laatste het laurierblad en de tijm toe en laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Proef en voeg eventueel wat zout toe. In plaats van zout kan ook een klein scheutje sojasaus aan de soep worden toegevoegd. Dit komt de smaak zeker ten goede.
De bodem van de pan zal een beetje aanzetten, maar dat is niet erg.
Voeg na 20 minuten de gesnipperde knoflook en de bloem toe en bak even mee. Voeg vervolgens de witte wijn en de groentebouillon toe en breng dit al roerend aan de kook. Voeg als laatste het laurierblad en de tijm toe en laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Proef en voeg eventueel wat zout toe. In plaats van zout kan ook een klein scheutje sojasaus aan de soep worden toegevoegd. Dit komt de smaak zeker ten goede.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doordat de uien een twintigtal minuten op een zacht vuurtje karamelliseren krijgt deze soep een rijke zoete smaak. Eenvoudig met maar enkele ingrediënten te maken.Deze zachte uiensoep is dus prima van smaak , vegetarisch en ook nog eens caloriearm. Per 100 ml bevat deze soep slechts 39 Kcal. In totaal heb je een hoeveelheid van 1250 ml aan soep en dat is voldoende voor 2 à 3 personen . Deze lichte soep kan als voorgerecht , of bij de lunch geserveerd worden en zelfs als hoofdgerecht met een lekker broodje voor erbij en een toetje na. Wij hebben ervan gesmuld. Top Soepje !
Ingrediënten
375 gr uien in dunne kwart ringen ( van 500 gram ongeschilde uien)
25 gr roomboter
2 teentjes knoflook gehakt
20 gr bloem
50 ml witte wijn
1 liter groentebouillon van 2 blokken ( minder zout)
1 laurierblad
1 tl gedroogde tijm
25 gr roomboter
2 teentjes knoflook gehakt
20 gr bloem
50 ml witte wijn
1 liter groentebouillon van 2 blokken ( minder zout)
1 laurierblad
1 tl gedroogde tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes soeppan
Leuke tips
Bij de gewone witte uien kun je ook sjalotten en eventueel rode ui toevoegen, als je er maar voor zorgt, dat je in totaal 375 gram aan ui hebt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494722
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Project gezond eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch