Bereidingswijze
- meng alle ingrediënten ( uitgezonderd de pijnboompitten) tot ze goed gemengd zijn.
- vorm in 36 ballen
- rol in de geroosterde pijnboompitten.
Koel, afgedekt, tot het opdienen.
- vorm in 36 ballen
- rol in de geroosterde pijnboompitten.
Koel, afgedekt, tot het opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
36.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze aperitieftruffel van prosciutto, vijgen en geroosterde pijnboompitten. Mascarpone en geitenkaas laten ze smeuïg in je mond smelten.
Ingrediënten
circa 230 g verse geitenkaas
circa 230 g mascarponekaas
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook, gehakt
1-1/2 theelepel olijfolie
1-1/2 theelepel witte balsamicoazijn
3/4 theelepel geraspte citroenschil
6 eetlepels gehakte prosciutto
6 eetlepels fijngehakte gedroogde vijgen
3 eetlepels gehakte verse peterselie
1/4 theelepel peper
circa 150 g pijnboompitten, geroosterd en gehakt
circa 230 g mascarponekaas
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook, gehakt
1-1/2 theelepel olijfolie
1-1/2 theelepel witte balsamicoazijn
3/4 theelepel geraspte citroenschil
6 eetlepels gehakte prosciutto
6 eetlepels fijngehakte gedroogde vijgen
3 eetlepels gehakte verse peterselie
1/4 theelepel peper
circa 150 g pijnboompitten, geroosterd en gehakt
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494716
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht