Tartiflette met seizoensvis en een pittig slaatje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/15/2023 - 09:15
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes ( gebruik mandoline). Pel de sjalotten en snij ze in de lengte in fijne repen. Spoel de selder en snij hem in heel fijne boogjes. Snij de reblochon met de korst in fijne plakjes. Snij de vis in plakjes of blokjes.
-Fruit de sjalot en de selder in een pan met een beetje olijfolie en boter. Laat ze 10 minuten op een zacht vuur lichtjes kleuren, roer regelmatig om. Voeg de wijn en de room toe, roer om en laat even inkoken. Bind de saus met het opgeloste maïszetmeel.
-Leg dakpansgewijs een laagje aardappelen op de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hierop wat van de visfilet en lepel er al wat saus over. Leg hierop de helft van de reblochonplakjes. Herhaal de laagjes aardappel, vis, saus en reblochon. Leg enkele vlokjes boter op de bovenste laag reblochon. Snij de gerookte zalm in fijne repen en leg ze op de kaas. Gaar de tartiflette 35 minuten in de oven.
Maak intussen de salade :
-Spoel en droog de eikenbladsla. Scheur de sla in stukken.
-Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Meng de sla met de uiringen.
-Maak een vinaigrette van de maïsolie, de mosterd en de wittewijnazijn.
-Voeg de bieslook toe aan de dressing en kruid hem met peper en zout.
-Giet de dressing op het laatste moment over de salade.

Serveer de tartiflette met de salade. Lekker met zuurdesembrood.
Afbeelding
Tartiflette met seizoensvis en een pittig slaatje
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxNeem voor deze lekkere ovenschotel een vaste witte vis die je gemakkelijk in blokjes of plakjes kunt snijden. Seizoensvis is altijd een budgetvriendelijke keuze."  Dit recept is goed voor 8 hongerige gasten 
Ingrediënten
1 kg witvisfilet (in seizoen, bijvoorbeeld steenbolk, schelvis, griet of pieterman)
150 g gerookte zalm
250 g reblochon kaas
4 aardappelen (grote)
4 sjalotten
4 selder takjes
40 cl room
30 cl droge witte wijn
1 el maïszetmeel (opgelost in 2 el koud water)
boter
olijfolie
peper en zout
Voor de salade :
1 krop eikenbladsla
1 rode ui
2 el gehakt bieslook
1 tl mosterd
1,5 el wittewijnazijn
3 el maïsolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
mandoline of schaaf
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494699
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester