Bereidingswijze
-Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Hak de peterselie fijn. Spoel de schelpen twee keer.
-Kook de pasta 2 minuten minder dan de gaartijd op de verpakking. Hij gaart straks nog even mee met de zeevruchten.
-Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak de ui en de knoflook samen met de chilipeper kort aan. Voeg de gedroogde linzen en de tomatenpulp toe en schep goed om. Doe de gamba's in de pan bak ze 2 minuten aan elke kant. Doe nu de schelpen in de pan en schud goed op. Laat de gamba's garen onder deksel, maar laat ze zeker niet te lang koken.
-Doe de pasta bij de schelpen en meng alles goed om. Doe er de peterselie bij en kruid met zout. Schud alles nog eens goed op en serveer meteen.
-Kook de pasta 2 minuten minder dan de gaartijd op de verpakking. Hij gaart straks nog even mee met de zeevruchten.
-Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak de ui en de knoflook samen met de chilipeper kort aan. Voeg de gedroogde linzen en de tomatenpulp toe en schep goed om. Doe de gamba's in de pan bak ze 2 minuten aan elke kant. Doe nu de schelpen in de pan en schud goed op. Laat de gamba's garen onder deksel, maar laat ze zeker niet te lang koken.
-Doe de pasta bij de schelpen en meng alles goed om. Doe er de peterselie bij en kruid met zout. Schud alles nog eens goed op en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke schotel van gamba, vongole en pappardelle in een pittige saus
Ingrediënten
1 kg schelpjes (vongole)
8 gamba's
400 g pappardelle
1 ui
2 knoflook teentjes
1 chilipeper
1/2 bosje bladpeterselie
100 g rode linzen (gedroogd)
100 g tomatenpulp
olijfolie
peper en zout
8 gamba's
400 g pappardelle
1 ui
2 knoflook teentjes
1 chilipeper
1/2 bosje bladpeterselie
100 g rode linzen (gedroogd)
100 g tomatenpulp
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494698
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht