Pasta e ceci

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/15/2023 - 09:00
Bereidingswijze
-Verhit wat olie in een hoge kookpot. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.
-Stoof de ui glazig in de olie. Doe er de knoflook, de rozemarijn en de ansjovisfilets bij en bak alles 4 minuten. Voeg de chilipeper toe. Doe de tomatenpulp in de kookpot en roer goed om.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze grondig. Doe de kikkererwten en de pasta in de pot en overgiet met de bouillon.
-Kook tot de pasta gaar is.
-Een deel van de kikkererwten lost op in de soep, wat voor een mooie binding zorgt. Kruid met peper en zout.
- Bak het broodkruim goudbruin in een pan met olijfolie tot pangrattato. Werk de pasta af met de pangrattato en serveer.
Afbeelding
Pasta e ceci
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasta e ceci is een populair gerecht in Midden- en Zuid-Italië. Het is een arm maar zeer voedzaam gerecht 
Ingrediënten
150 g kleine pasta (ditalini)
1 zoete ui
3 knoflook teentjes
1 rozemarijn takje
1 chilipeper
400 g tomatenpulp (blik)
400 g kikkererwten (blik)
3 ansjovisfilets
1 liter groentebouillon
8 el broodkruim
olijfolie
peper en zout
Leuke tips
Gedroogde kikkererwten laat je zo'n 24 uur weken voor je ze gebruikt. Ben je dit toch vergeten en heb je geen blik in huis? Dan kun je het met volgende beproefde methode toch sneller laten gaan. Breng de kikkererwten aan de kook in ruim water, zet het vuur uit en laat ze 1 à 2 uur staan. Giet ze af. Dan kun je ze gebruiken alsof ze 24 uur hebben geweekt.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494697
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester