Ayam Garuda - Vuurvogel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/14/2023 - 21:27
Bereidingswijze
Snijd alle ingrediƫnten, de kip als laatst

Wok eerst op hoog vuur de kip
Als het een beetje bruin is leg je de kip apart

De temperatuur mag omlaag naar medium heet
Bak een stukje trassie in de nog hete olie
Fruit nu de uitjes

Voeg de gesneden pepers en knoflook toe
Bak dit een aantal minuten aan.

Voeg de rest toe en een half glas water en laat dit een kwartiertje tot een half uur pruttelen

zet de rijst op.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had vandaag een aantal verschillende pepers voor de zaadjes opengesneden om dat ik weer peperplanten ga telen. Toen dacht ik laat ik eens hele hete kip maken.
Ingrediƫnten
250 gram kippendijen
1,5 rode ui
3 teentjes knoflook
stukje verse gember, ongeveer 3cm
stukje verse kurkuma
5 djoerut poerut blaadjes
2 hele steranijs
1 flinke madame jeanette
4 rawits
1 Jalapeno
1 rode peper
een stukje trassi
eetlepel geconcentreerd tamarinde sap
eetlepel ketjap manis
1,5 blokje kippenbouillon
een stukje courgette
150 gram gebroken sperzieboontjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, spatel
Leuke tips
Lekker met witte rijst
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494695
Homepage ID
2217332
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
JeroenKleuters