Rakott Krumpli (Hongaarse Gelaagde Aardappelen met rookworst)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/14/2023 - 11:00
Bereidingswijze
-Breng een pan met goed gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen en de eieren toe.
-Kook de eieren 10 minuten voordat je ze eruit haalt.
-Verwijder de aardappelen na 30 minuten.
-Laat ze allebei 10 minuten afkoelen en pel ze dan allebei.
-Meng de eidooier met de zure room.
-Snijd de worst, gekookte eieren en aardappelen in plakken van 3-4 mm dik.
-Vet een gratineerschaal van 18 x 12 cm in met boter.
-Leg laagjes op het gerecht, beginnend met aardappelen, dan worst, dan ei en dan een derde van de zure room.
-Breng deze laag op smaak met zout en peper en voeg nog een identieke laag toe.
-Werk af met een laag aardappelen en voeg dan de resterende zure room toe.
-Plaats in een oven en kook gedurende een uur op 200°C .
Afbeelding
Rakott Krumpli  (Hongaarse Gelaagde Aardappelen met rookworst)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rakott krumpli is een Hongaars aardappelgerecht in laagjes met rookworst en gekookt ei samen met zure room , gebakken in de oven .

Vaak geserveerd als een hartig hoofdgerecht, maar het kan ook als bijgerecht of onderdeel van een meergangenmaaltijd worden geserveerd, iedereen houdt van dit gerecht!
Ingrediënten
450 g aardappelen
3 Eieren + 1 Eigeel
125g Rookworst
225g zure room
Zout en Peper naar smaak
Boter
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494693
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester