Arroz de Tomato ( Portugese Tomatenrijst )

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/13/2023 - 14:51
Bereidingswijze
-Smelt spekvet in de olie op middelhoog vuur in een middelgrote pan met een goed sluitend deksel.
-Voeg uien en knoflook toe en bak 2 minuten.
-Voeg tomaten toe met hun sap, dek af en laat 30 minuten sudderen.
-Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en rijst, zout en peper toevoegen.
-Dek af en nadat het aan de kook is gekomen, laat het zachtjes sudderen en kook het 20 minuten afgedekt.
-Haal van het vuur en roer met een vork door de massa alvorens het opdienen.
Afbeelding
 Arroz de Tomato  ( Portugese Tomatenrijst )
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is een favoriet in heel Portugal - maar het best bereid in de provincie Alentejo in het zuid-centrale deel van Portugal, waar dikke, sappige tomaten rood en rijp en vol van smaak worden dankzij de gunstige groeiomstandigheden.
Ingrediënten
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel spekvet (gebruik reuzel als je geen spekvet hebt, maar we raden af ​​om plantaardig bakvet te gebruiken, omdat het niet veel smaak toevoegt aan dit gerecht)
200 g in blokjes gesneden ui
2 theelepels gehakte knoflook
400 g verse tomaten ontpit en in grote stukken van 2,5 cm gesneden (bewaar het sap van het snijden)
36 cl groentenbouillon , maar kip of rundvlees werkt ook
200 g langkorrelige witte rijst
¼ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494687
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester