Bereidingswijze
-Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog een minuut.
-Bestrooi de uien met bloem, roer om te coaten en blijf roeren terwijl de bloem ongeveer 3 minuten met de ui bakt.
-Voeg de bouillon toe en roer om eventuele stukjes van de bodem van de pan te schrapen.
-Voeg de aardappelen, zuurkool, worcestersaus,pickelkruiden, karwijzaad en laurierblaadjes toe.
-Breng aan de kook en laat dan ongeveer 12-15 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Haal van het vuur en verwijder de laurierblaadjes en eventuele grote stukken van de inmaakkruiden.
-Roer de room erdoor.
-Voeg de cornedbeef toe. Proef en voeg naar behoefte zout (alleen indien nodig) en peper toe. Schep in kommen en bestrooi met kaas. Serveer eventueel met roggebrood. Genieten!
-Voeg de knoflook en rode peper toe en bak nog een minuut.
-Bestrooi de uien met bloem, roer om te coaten en blijf roeren terwijl de bloem ongeveer 3 minuten met de ui bakt.
-Voeg de bouillon toe en roer om eventuele stukjes van de bodem van de pan te schrapen.
-Voeg de aardappelen, zuurkool, worcestersaus,pickelkruiden, karwijzaad en laurierblaadjes toe.
-Breng aan de kook en laat dan ongeveer 12-15 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Haal van het vuur en verwijder de laurierblaadjes en eventuele grote stukken van de inmaakkruiden.
-Roer de room erdoor.
-Voeg de cornedbeef toe. Proef en voeg naar behoefte zout (alleen indien nodig) en peper toe. Schep in kommen en bestrooi met kaas. Serveer eventueel met roggebrood. Genieten!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere winterse maaltijdsoep uit Ierland
Ingrediënten
2 eetlepels boter
1 middelgrote ui in blokjes gesneden
2 grote teentjes fijngehakte knoflook
½ theelepel rode pepervlokken
50 g bloem voor alle doeleinden
1,2 liter kippenbouillon
150 g uitgelekte zuurkool
3 middelgrote Yukon goudaardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 eetlepel worcestershiresaus
1 theelepel pickling kruiden ( kant-en-klaar zie foto), of zelf maken zie smulweb
¼ theelepel karwijzaad
2 laurierblaadjes
12 cl slagroom
zout naar smaak, ALLEEN indien nodig
½ theelepel versgemalen zwarte peper naar smaak aanpassen
300 g gekookte corned beef in hapklare stukjes gesneden
100 g Zwitserse kaas
geroosterd roggebrood om erbij te serveren OPTIONEEL
1 middelgrote ui in blokjes gesneden
2 grote teentjes fijngehakte knoflook
½ theelepel rode pepervlokken
50 g bloem voor alle doeleinden
1,2 liter kippenbouillon
150 g uitgelekte zuurkool
3 middelgrote Yukon goudaardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 eetlepel worcestershiresaus
1 theelepel pickling kruiden ( kant-en-klaar zie foto), of zelf maken zie smulweb
¼ theelepel karwijzaad
2 laurierblaadjes
12 cl slagroom
zout naar smaak, ALLEEN indien nodig
½ theelepel versgemalen zwarte peper naar smaak aanpassen
300 g gekookte corned beef in hapklare stukjes gesneden
100 g Zwitserse kaas
geroosterd roggebrood om erbij te serveren OPTIONEEL
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494676
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - barefeet in the kitchen-
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht