Guiness stoofpotje van rundvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/12/2023 - 08:51
Bereidingswijze
-Braad het rundvlees aan. Kruidhet vlees royaal met zout en peper.
-Verhit 1 eetlepel olie in een grote soeppan op hoog vuur. Voeg de helft van het rundvlees toe om te pannen en te schroeien, draai het vlees om zodra het goed bruin geschroeid is op de bodem en herhaal dit aan meerdere kanten. Leg het vlees op een schoon bord. Voeg nog 1 eetlepel olie toe aan de pan, voeg het resterende rundvlees toe, schroei dicht en breng over naar een schoon bord.
-Fruit de ui en knoflook.
-Zet het vuur laag tot middelhoog en voeg de resterende eetlepel olie toe aan de soeppan. Voeg ui toe en bak 5 minuten, af en toe roeren. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut, af en toe roeren. Roer de bloem erdoor en kook 1 minuut, roer regelmatig.
-Giet de Guinness erbij en gebruik een houten lepel om over de bodem van de pan te schrapen om die lekkere bruine stukjes op te tillen.
-Roer de runderbouillon, wortelen, aardappelen, tomatenpuree, laurier, Worcestershire, gedroogde tijm en het gekookte rundvlees erdoor (samen met eventueel opgehoopte sappen).
-Dek de pan af en laat 1 1/2 uur op laag vuur sudderen, af en toe roerend, tot het vlees helemaal mals is en de aardappelen zacht zijn.
- Gooi het laurierblad weg.
-Proef en breng de stoofpot op smaak met extra zout en peper indien nodig, plus extra Worcestershire of gedroogde tijm indien gewenst.
- Serveer warm, eventueel gegarneerd met een snufje verse peterselie, en geniet ervan!
Afbeelding
Guiness stoofpotje van rundvlees
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Guinness Beef Stew-recept zit boordevol mals rundvlees, stevige groenten en een rijke tomatenbouillon. 
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie, verdeeld
1,5 kg rundsstoofvlees , ontdaan van overtollig vet en in hapklare stukjes gesneden
fijn zeezout en versgemalen zwarte peper
1 grote ui, grof gesneden
4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
50 g bloem voor alle doeleinden
36 cl Guinness-bier
1 liter runderbouillon van goede kwaliteit
3 grote wortelen, in hapklare stukjes gesneden
750 g ( Yukon) goudaardappelen, in hapklare stukjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 laurierblad
2 theelepels worcestershiresaus
1 theelepel gedroogde tijm
gehakte verse peterselie, voor garnering
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494675
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Old school Irish recipes
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester