De ultieme gehaktbal?

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/11/2023 - 11:12
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in 4 minuten glazig. Meng in een kom het kalfsgehakt met de ui, het kalfsniervet, de bladpeterselie, het paprikapoeder, de mosterd, de worcestersaus, het ei, het paneermeel, de knoflook en het zout. Vorm met natte handen 4 grote ballen van het mengsel. Laat de gehaktballen minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 5 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag, voeg de kalfsbouillon toe en stoof de gehaktballen met het deksel op de pan in 40 tot 45 minuten gaar.
Afbeelding
De ultieme gehaktbal?
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op Smul staan 6085 ( ! ) gehaktbal recepten , das veel niet allemaal puur de bal maar in pasta etc, noem het maar op.
De reden dat ik deze nog nooit had gemaakt kwam omdat ik 1 ingredient niet kon krijgen. =14pxkalfsniervet, maar dikke maatjes met me slager dus die heeft dat geregeld , ik moet zeggen , damn wat een bal! 
Ingrediënten
4 el boter
1 ui, gesnipperd
450 g kalfsgehakt
50 g kalfsniervet, fijngehakt
(slager)
10 g bladpeterselie, fijngehakt
2 tl mild paprikapoeder
1 el grove mosterd
2 tl worcestersaus
1 ei, geklutst
50 g paneermeel
1 tl zout
2 tenen knoflook, fijngehakt
350 ml kalfsbouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
mengkom
Leuke tips
je kunt de jus even wat indikken meng dan 1 el. water en 1el. maizena door elkaar, haat je ballen uit de pan houdt warm onder folie , voeg het paje toe aan je jus plus nog 30 gram boter , roer goed door en laat het even bubbelen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494673
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
favorflav
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans3333