Zwartebonensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/11/2023 - 08:55
Bereidingswijze
Week de bonen :
Nachtelijke methode:
-spoel de bonen af ​​en doe ze in een grote pan met ongeveer 2 liter water. Bonen een nacht laten weken.
Gebruik deze snellere methode om de kooktijd te verkorten:
-dek de pan af en breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat de bonen 1 uur afgedekt staan.
Kook de soep :
-Giet het water af en gooi het weg, voeg dan 2 liter vers koud water toe.
-Voeg 1 paprika, 2 teentjes knoflook, de kleine ui en laurierblaadjes toe aan de bonen. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat sudderen, afgedekt gedurende ongeveer 1 1/2 uur, of tot de bonen zacht zijn, af en toe roeren. (Voeg indien nodig water toe) Gooi de groenten weg.
- Verhit ondertussen in een grote koekenpan olie op middelhoog vuur. Voeg gehakte groenten toe (ui, peterselie, wortelen, peper, knoflook) breng op smaak met 1/2 theelepel zout en zwarte peper, naar smaak en bak ongeveer 5 tot 6 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Voeg de groenten toe aan de soep nadat deze een uur heeft gestoofd, voeg dan wijn, azijn, komijn, oregano, bouillon toe en pas indien nodig water aan.
-Dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen, al roerend.
-Verwijder de laurierblaadjes en gebruik een staafmixer om de soep ongeveer 10 seconden gedeeltelijk te mixen om in te dikken.
-1/4 theelepel zout, peper en komijn naar smaak
Top met zure room indien gewenst, gehakte uien, lente-uitjes, bieslook of / of koriander
Afbeelding
Zwartebonensoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gezond en hartige zwarte bonensoep die gemakkelijk te bereiden is. Perfect voor die koude winterdagen.
Ingrediënten
Voor de bonen:
500 g droge zwarte bonen
1 kleine rode paprika, gehalveerd en zonder zaadjes
1 kleine ui, in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, heel
3 laurierblaadjes
Voor de soep:
1 el olijfolie
1 grote ui, in blokjes gesneden
50 g peterselie, gehakt
1 rode paprika, in blokjes
2 middelgrote wortels, in blokjes
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el rode wijnazijn
6 cl droge witte wijn
1 theelepel komijn
1 theelepel oregano
1 blokje kippenbouillon of groentebouillonblokje
3/4 tl zout
zwarte peper, naar smaak
avocado, zure room, rode uien, bosui, bieslook en/of koriander, voor topping
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494670
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester