Paleo Pad in a hole met een jus van ui en champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/10/2023 - 14:31
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 230 °C.
-Voeg de worstjes en olie toe aan een grote gietijzeren koekenpan met een diameter van 25 cm of 30 cm of een ovenschaal van 33x23 cm. Voeg voldoende olie toe om de koekenpan/schotel licht te bedekken. 7 minuten braden.
-Klop in een grote mengkom het amandelmeel, tapiocameel en zout.
-Voeg de eieren toe aan de bloem, meng tussen elk ei totdat alle eieren zijn toegevoegd en een dik beslag vormt.
-Roer de melk en mosterd erdoor en mix tot een glad, dun beslag ontstaat.
-Nadat de worstjes 7 minuten zelfstandig hebben geroosterd, haal je de koekenpan/schotel uit de oven en giet je het beslag voorzichtig rond de worstjes. Plaats terug in de oven en braad nog 20 minuten.
Maak de jus:
-verwarm in een middelgrote sauspan 2 eetlepels olijfolie of ghee op middelhoog vuur. Voeg de ui, champignon en knoflook toe en bak 7-10 minuten tot ze zacht en zacht zijn. Zorg ervoor dat je af en toe roert om te voorkomen dat dingen verbranden.
-Voeg de balsamicoazijn toe en bakk 1 minuut. Roer de runderbouillon erdoor en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
-Klop in een klein kopje het water met het zetmeel. Als de jus begint te koken, giet je het zetmeelrijke watermengsel in de jus en kook je nog 2-3 minuten tot de jus dikker wordt.
-Voeg de zwarte peper toe, proef en breng op smaak met zout.
Afbeelding
Paleo Pad in a hole met een jus van ui en champignons
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit traditioneel Engelse gerecht bestaande uit worstjes gekookt in Yorkshire puddingbeslag krijgt een paleo, graanvrije make-over met deze 'Paleo Toad in the Hole'! Amandelmeel, tapiocameel, eieren en amandelmelk vormen in een mum van tijd het Yorkshire puddingbeslag. Terwijl de Toad in the Hole in de oven afwerkt, klop je snel de champignon-uienjus op voor een ultra geruststellend en vullend diner!
Ingrediënten
Olie of ghee om in te vetten
6-8 glutenvrije worstjes
72 gram amandelmeel
15 gram tapiocameel of pijlwortelzetmeel
1/4 theelepel zout
4 eieren
240 ml kokosmelk, of melk naar keuze
1 theelepel dijonmosterd

Champignon Ui Jus :

1 grote rode ui, dun gesneden
120 g champignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel balsamicoazijn
360 ml runderbouillon
120 ml water
2 eetlepels tapiocazetmeel of pijlwortelzetmeel
1/2 theelepel Versgeraspte zwarte peper
Zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan diameter 25 cm
ovenschotel 33 x 23 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494664
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = sarah nevins
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester