Bereidingswijze
breng ruim water aan de kook zonder zout en kook de mais 3 minuten , giet af en laat afkoelen.
mix de soja met de mirin in een kom,
smelt de boter in je pan en voeg de mais toe dan de saus , besmeer regelmatig met de saus en draai de mais regelmatig . serveer direct.
mix de soja met de mirin in een kom,
smelt de boter in je pan en voeg de mais toe dan de saus , besmeer regelmatig met de saus en draai de mais regelmatig . serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dol op mais er gaat geen BBQ voorbij of het ligt er wel op, net als op vakantie waar ik zon olie ton zie staan met een een rekje er op en maiskolven, het voordeel van street food is dat het en super eenvoudig is en gewoon lekker.
Ingrediënten
2 maiskolven ( niet voor gekookt die zijn ronduit smerig )
ruim boter
2 1/2e el. soya
1 ruime el. mirin
ruim boter
2 1/2e el. soya
1 ruime el. mirin
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpan
koekenpan of grilpan
siliconen lakkwast
kommetje
koekenpan of grilpan
siliconen lakkwast
kommetje
Leuke tips
extra marineren: maak in de rauwe kolf een paar sneetjes , kook weer 3 minuten laat afkoelen dep droog en stop in een ziplock zak samen met de saus , masseer af en toe en laat een nachtje in de koelkast , dan afgrillen, alvast een tip voor de zomer :)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494660
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
japanse tourisme buro
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht