Bereidingswijze
-Verhit de olie in de pan en voeg de worst toe.
-Zodra ze lichtbruin zijn, voeg je de uien, wortels, knoflook en selderij toe aan de pot.
-Voeg de hamlappen, kidneybonen, geplette tomaten, tomatensaus, chilisaus en kippenbouillon toe aan de pan.
-Breng aan de kook en kook gedurende 1 uur.
-Haal de hamlappen uit de pan en laat afkoelen.
-Voeg de kool en aardappelen toe en laat 10 minuten sudderen.
-Snijd de hamlappen in blokjes en voeg het weer toe aan de soep.
-Pas de consistentie en kruiden aan met extra kippenbouillon, zout, peper en chilisaus.
-Voeg naar wens gekookte macaroni toe.
-Zodra ze lichtbruin zijn, voeg je de uien, wortels, knoflook en selderij toe aan de pot.
-Voeg de hamlappen, kidneybonen, geplette tomaten, tomatensaus, chilisaus en kippenbouillon toe aan de pan.
-Breng aan de kook en kook gedurende 1 uur.
-Haal de hamlappen uit de pan en laat afkoelen.
-Voeg de kool en aardappelen toe en laat 10 minuten sudderen.
-Snijd de hamlappen in blokjes en voeg het weer toe aan de soep.
-Pas de consistentie en kruiden aan met extra kippenbouillon, zout, peper en chilisaus.
-Voeg naar wens gekookte macaroni toe.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Boordevol gerookte hamlappen, Portugese worst, groenten en pasta, er is niets gezelligers dan een kom Portugese Bonensoep!
Ingrediënten
2 eetlepels koolzaadolie
2 Portugese worsten ( Chouriço) ; (gesneden in blokjes ) - zie foto -
2 knoflookteentjes (fijngehakt)
1 middelgrote ui (gehakt)
2 grote wortels (geschild en in blokjes gesneden 1/2 inch)
2 stengels bleekselderij (in blokjes gesneden 1/2 inch)
3 gerookte ham lappen ( gehakt in stukjes)
2 blikken bruine bonen (430 g inclusief vloeistof)
450 g geplette tomaten (blik)
1 eetlepel chinese chilisaus (sambal olek)
450 cl tomatensaus
2 liter Kippenbouillon
1⁄2 middelgrote kool (kern verwijderd, in blokjes van )
2 grote aardappelen (geschild, in blokjes )
200 g Elleboogmacaroni (al dente gekookt)
1 theelepel zout
1⁄2 theelepel peper
2 Portugese worsten ( Chouriço) ; (gesneden in blokjes ) - zie foto -
2 knoflookteentjes (fijngehakt)
1 middelgrote ui (gehakt)
2 grote wortels (geschild en in blokjes gesneden 1/2 inch)
2 stengels bleekselderij (in blokjes gesneden 1/2 inch)
3 gerookte ham lappen ( gehakt in stukjes)
2 blikken bruine bonen (430 g inclusief vloeistof)
450 g geplette tomaten (blik)
1 eetlepel chinese chilisaus (sambal olek)
450 cl tomatensaus
2 liter Kippenbouillon
1⁄2 middelgrote kool (kern verwijderd, in blokjes van )
2 grote aardappelen (geschild, in blokjes )
200 g Elleboogmacaroni (al dente gekookt)
1 theelepel zout
1⁄2 theelepel peper
Leuke tips
Portugese worst is een varkensworst met paprika , maar niet zo intens als chorizo
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494658
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Keoni
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht