Bifana

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/09/2023 - 09:38
Bereidingswijze
1 Plet de laurierblaadjes en de teentjes knoflook.
2. Doe ze in een kom en voeg de kruiden (rode paprika, chilivlokken, zout en zwarte peper), citroensap en wijn toe.
3. Roer alles goed door en leg de platte varkenssneetjes in de kom.
4. Laat de mix 2-3 uur in de koelkast marineren
5. Verwarm je koekenpan/pan voor met 1 el reuzel op normaal vuur.
6. Giet de varkensschnitzels af van de marinade en doe ze in de pan/koekenpan.
7. Terwijl het vlees aan het braden is, kook je de marinade 7-8 minuten op normaal vuur om als dipsaus te gebruiken.
8. Doe 3-4 el van de marinade in een pan en week het brood erop voor wat extra smaak.
Afbeelding
Bifana
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bifanas zijn niet alleen een van de beroemdste straatvoedselsnacks van Portugal, ze zijn ook een kwestie van nationale trots
Ingrediƫnten
4 broodjes of Papo Seco
4 platte varkenskarbonades (350g)
4 Knoflookteentjes (geperst)
3 laurierblaadjes
1/2 Eetlepel Rode Paprika
1 Theelepel Red Chili Flakes (gemalen)
100 ml droge witte wijn/citroensap
1 eetlepel zout
1 eetlepel zwarte peper
1/2 eetlepel boter
2 eetlepels reuzel (om te frituren)
1 Eetlepel Olijfolie Mosterd
1 eetlepel mosterd
Leuke tips
Je moet het vlees minimaal drie uur marineren zoals aangegeven in dit recept, maar probeer het vlees indien mogelijk een nacht in de koelkast te laten staan. Zo wordt je broodje bifana een stuk lekkerder.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494657
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - the food hog -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester