Varkensgoelash met bier

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/08/2023 - 08:45
Bereidingswijze
-Verhit de boter in een diepe pan. Bak de varkens stoverij blokjes aan en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
-Als het vlees een mooie kleur heeft gekregen en het water is verdampt, voeg je de gesnipperde ui, het uitgeperste teentje knoflook en de geraspte wortel, mosterd en tomatenpuree toe en laat nog een paar minuten koken.
-Blus vervolgens af met het bier en laat inkoken.
-Vul aan met de groentebouillon en laat met gesloten deksel ongeveer 1 uur sudderen (ongeveer 35 minuten bij gebruik van een snelkookpan).
-Roer de crème fraîche ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd erdoor en bind eventueel met een beetje sausverdikkingsmiddel. Proef nogmaals voor het opdienen.

Spaetzle, rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen zijn geschikt als bijgerecht
Afbeelding
Varkensgoelash met bier
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke goelash van varkensvlees in biersaus . Super lekker met spruiten, rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen .
Ingrediënten
500 g varkens stoofvlees in blokjes
2 eetlepels boter
½ tl mosterd
1 eetl tomatenpuree
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 wortel, geraspt
200 ml bier, type naar keuze
600 ml groentebouillon
zout en peper
1 tl paprikapoeder, zoet
1 el crème fraîche
sausverdikkingsmiddel
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494648
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - cheh koch -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester