Zwiebelrostbraten in rode wijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/08/2023 - 08:32
Bereidingswijze
-Kruid het vlees met peper en zout en kerf de vetrand in met een scherp mes. Verhit de olie in een diepe pan en bak 2 minuten aan elke kant. Haal de biefstukken uit de pan en giet de overtollige olie af.
-Schil de uien, halveer en snij in dunne halve ringen. Doe de boter in de pan
-Draai het vuur laag en fruit de uien. Bestuif met de poedersuiker. Voeg de tomatenpuree toe en laat sudderen.
-Giet de rode wijn erin en laat het bijna inkoken tot alle rode wijn is opgebruikt.
-Voeg de runderbouillon toe.
-Voeg het vlees toe en laat het afgedekt ca. 1 uur sudderen. Giet af en toe de saus over het vlees.

-Snijd 15 minuten voor het einde van de kooktijd de uien in ringen, meng met de bloem en paprikapoeder en schud de overtollige bloem eraf in een zeef.
-Verhit de frituurolie in een pan en bak de uien goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
-Breng de saus voor het serveren op smaak met zout en peper en spatel de koude boter erdoor.

Serveer het vlees met de saus en de gebakken uitjes.
Afbeelding
Zwiebelrostbraten in rode wijnsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Duitse klassieker met rode wijnsaus en gefrituurde ui. We serveren er gebakken aardappelen bij. 
Ingrediënten
4 plakken rosbief, ca. 1 cm dik
Olie om te frituren, bijvoorbeeld koolzaadolie of geklaarde boter
2 uien
1 el boter
wat poedersuiker om te bestrooien
1 eetl tomatenpuree
250 ml rode wijn
500 ml runderbouillon
1 el boter
zout en peper

Voor de Rostzwiebeln: (gebakken uien)

4 uien
een beetje bloem
Zout
paprika poeder
1 liter frituurolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494647
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Nymphadoral-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester