Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en met, bloem bestuiven.
Kersen goed laten uitlekken in een vergiet.
Boter 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout crèmig roeren.
2 eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en samen met de melk erdoor spatelen.
Roomkaas, crème fraîche, 3 eieren, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en puddingpoeder door elkaar mengen en glad roeren.
Deeg over de bodem van de bakvorm verdelen.
1/3 deel van de kersen erover verdelen.
Helft van het roomkaasmengsel erover verdelen.
Rest van de kersen hierover verdelen en daarover weer de rest van het roomkaasmengsel.
In de voorverwarmde oven plm. 1 ¼ uur bakken.
Af laten koelen en met poedersuiker bestuiven.
Lekker met slagroom.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en met, bloem bestuiven.
Kersen goed laten uitlekken in een vergiet.
Boter 75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout crèmig roeren.
2 eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en samen met de melk erdoor spatelen.
Roomkaas, crème fraîche, 3 eieren, 125 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en puddingpoeder door elkaar mengen en glad roeren.
Deeg over de bodem van de bakvorm verdelen.
1/3 deel van de kersen erover verdelen.
Helft van het roomkaasmengsel erover verdelen.
Rest van de kersen hierover verdelen en daarover weer de rest van het roomkaasmengsel.
In de voorverwarmde oven plm. 1 ¼ uur bakken.
Af laten koelen en met poedersuiker bestuiven.
Lekker met slagroom.
Afbeelding
Aantal personen
16.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de koffiemiddag in het verzorgingshuis waar mijn man en ik als vrijwilliger werken maakte ik deze keer (maart 2023) een kersentaart en een appeltaart met boerenjongens.
De kersentaart is gemaakt met kersen uit een pot, roomkaas en crème crème fraÎche en in de oven gebakken.
Het recept van de appeltaart met boerenjongens staat op mijn site.
Beide taarten zijn eenvoudig en al een dag tevoren te maken.
De appeltaart is mijn eigen recept. Het recept van de kersentaart is afkomstig van Lecker.de
De kersentaart is gemaakt met kersen uit een pot, roomkaas en crème crème fraÎche en in de oven gebakken.
Het recept van de appeltaart met boerenjongens staat op mijn site.
Beide taarten zijn eenvoudig en al een dag tevoren te maken.
De appeltaart is mijn eigen recept. Het recept van de kersentaart is afkomstig van Lecker.de
Ingrediënten
1 grote pot kersen (720ml)
100 gram roomboter
75 + 125 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
5 eieren (M)
150 gram bloem
1 ½ t afgestreken theelepel bakpoeder
2 tot 3 eetlepels melk
400 gram roomkaas bijv. Philadelphia
200 gram crème fraîche
1 pakje puddingpoeder (vanille) om te koken (plm. 37 gram)
Poedersuiker om te bestuiven
100 gram roomboter
75 + 125 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
mespunt zout
5 eieren (M)
150 gram bloem
1 ½ t afgestreken theelepel bakpoeder
2 tot 3 eetlepels melk
400 gram roomkaas bijv. Philadelphia
200 gram crème fraîche
1 pakje puddingpoeder (vanille) om te koken (plm. 37 gram)
Poedersuiker om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm (26 cm Ø)
mixer
zeef of vergiet
deegkommen
mixer
zeef of vergiet
deegkommen
Leuke tips
Het recept van de appeltaart met boerenjongens vind je hier:
https://www.smulweb.nl/recepten/1154073/appeltaart-met-boerenjongens-en-custard
https://www.smulweb.nl/recepten/1154073/appeltaart-met-boerenjongens-en-custard
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494645
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Philadelphia-Kirschkuchen Rezept | LECKER
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch