Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/07/2023 - 14:47
Bereidingswijze
Kneed het gehakt op smaak met peper uit de molen, zout en nootmuskaat. Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.

Smelt de roomboter en bak het gehakt bruin en rul. Haal uit de pan en zet opzij. Fruit de rode ui enkele minuten in het overgebleven vet . Voeg 3 laurier blaadjes toe en de blaadjes van de tijm. Gehakt weer in de pan en alles goed even mengen. De bouillon erbij , doorroeren en op een zacht vuurtje 10 minuten laten sudderen.

Kook ondertussen de aardappelen in water met het bouillonblokje gaar. Giet af en bewaar wat vocht om eventueel aan de puree toe te voegen. Stamp de afgegoten aardappelen tot een smeuïge puree met de crème fraîche en royaal peper uit de molen en een snufje zout. ( De aardappelen hebben al smaak door het groente bouillonblokje ).

Vet een grote ovenschaal lichtjes in en verdeel het gehakt- ui mengsel over de bodem. Verwijder wel de laurierblaadjes. Leg een laag rode kool op het gehakt. Daarop schijfjes appel en top af met een laag puree. Bestrooi met de gemalen beschuit en de kaas en zet voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Afbeelding
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Rode kool laagjes ovenschotel met rundergehakt en extra appel
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Onze kleinkinderen zijn dol op rode kool ( maar dan wel die voorgekookte van een bekend merk met appeltjes) Aangezien ze gevraagd hadden voor rode kool heb ik daar maar al te graag gehoor aan gegeven. Zo is na een zoektocht voor een ovenschotel mijn eigen gerecht ontstaan. En ze zaten te smullen. En dat is pure vreugde om deze blije gezichtjes te zien. Helaas vergat ik een foto te maken toe het gerecht uit de oven kwam. 
Ingrediënten
1250 gram geschilde stamppot aardappelen
1 bouillonblokje groente( minder zout)
klontje ongezouten roomboter
75 gram crème fraîche
peper en zout naar smaak
½ tl geraspte nootmuskaat
2 rode uien gepeld in dunne kwart reepjes
2 elstar of appels naar keuze geschild, klokhuis verwijderd in dunne plakjes
500 gram rundergehakt
700 gram voor gegaarde rode kool
2 volkoren beschuiten vermalen
100 gram geraspte jong belegen kaas
3 laurier blaadjes
50 ml heet water waarin een maggiblokje is opgelost
1 takje verse tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, snijplank, dunschiller, kom, mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494644
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47