Buzhenina

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/07/2023 - 14:01
Bereidingswijze
-Voeg in een grote zak met ritssluiting knoflook, Toscaanse kruiden, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper toe.
-Leg de varkenshaas in de zak en bedek hem gelijkmatig. Plaats de zak minimaal 2 uur of een nacht in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 185°C
-Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
-Haal het varkensvlees uit de plastic zak en schroei het 4-5 minuten aan beide kanten dicht tot het mooi lichtbruin is.
- Wikkel de aangebraden ossenhaas in 2 stukken aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en braad ze 1 uur.
- Haal uit de oven en laat Buzhenina 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Serveer met look aardappelpuree of eenvoudige gebakken aardappelen
Afbeelding
Buzhenina
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er zit zoveel smaak in deze SAPPIGE en smaakvolle Buzhenina (Herb Roasted varkenshaas). Het kost nauwelijks moeite om te maken en perfect voor diner of vakantie. Klassiek Oekraïens recept dat 4 ingrediënten gebruikt en nooit teleurstelt.
Ingrediënten
1 varkenshaas ( circa 500 g )
2 volle tl Toscaanse kruiden ( alternatief is oregano met tijm)
7 teentjes knoflook door een knoflookpers geperst
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel zout
¼ theelepel peper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494643
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - (Lavender & Macarons) chef = Iryna
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester