Bereidingswijze
-Verhit olijfolie in een middelgrote koekenpan en op middelhoog vuur.
-Voeg ui toe en bak af en toe roerend tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de mosselen toe en bak onder af en toe roeren 5 minuten. Roer de zure room en knoflook erdoor en bak nog 2-3 minuten. Kruid met peper en zout.
-Garneer met peterselie.
-Voeg ui toe en bak af en toe roerend tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de mosselen toe en bak onder af en toe roeren 5 minuten. Roer de zure room en knoflook erdoor en bak nog 2-3 minuten. Kruid met peper en zout.
-Garneer met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Belachelijk snel en eenvoudig dit recept uit Oekraïne voor het avondeten waarvoor slechts een handvol ingrediënten nodig zijn. Deze knoflookmosselen in zure roomsaus zijn super lekker ! Heerlijk met rijst of aardappelpuree of frietjes
Ingrediënten
2 kg gepelde mosselen, gekookt (eventueel diepvries)
1 kleine ui fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
5 eetlepels zure room
⅓ theelepel zout
¼ theelepel peper
2 eetlepels peterselie fijngehakt
1 kleine ui fijngehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
5 eetlepels zure room
⅓ theelepel zout
¼ theelepel peper
2 eetlepels peterselie fijngehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494642
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest ) chef = Iryna (Lavender& Macarons)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht