Oekraïense paddenstoelensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/07/2023 - 12:48
Bereidingswijze
-Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en op middelhoog vuur. Voeg ui en wortel toe en bak af en toe roerend tot de ui glazig is, ongeveer 5-7 minuten.
-Doe de groenten op een bord en voeg de champignons toe. Bak af en toe roerend tot de vloeistof verdampt en de champignons bruin beginnen te worden, 5-7 minuten.
-Voeg ondertussen groentebouillon toe aan een grote soeppan en breng aan de kook. Voeg aardappelen toe, zet het vuur laag tot middelhoog en kook gedurende 10 minuten.
-Voeg gebakken ui, wortel, ¾ van alle champignons, 1 theelepel tijm, 1 theelepel zout en ¼ theelepel peper toe en kook tot de aardappelen gaar zijn, nog ongeveer 5 minuten.
-Voeg de roommelk toe, breng de soep aan de kook, voeg 3 teentjes knoflook toe die door een knoflookpers zijn geperst en haal de soep van het vuur.
-Pureer de soep met een staafmixer of staafmixer.
-Schep de soep in kommen, garneer met de overige champignons en serveer met een knapperig stokbrood.
Afbeelding
Oekraïense paddenstoelensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nadat je de eerste slok ervan hebt genomen, voel je je meteen behaaglijk en warm. Klassieke herfstsoep met veel smaak.
Ingrediënten
1 liter groentebouillon
2 middelgrote aardappelen in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui fijngehakt
1 kleine wortel in stukjes gesneden
230 g Portobello-, Crimini- of Shiitake-paddenstoelen in plakjes )
1 theelepel tijm
24 cl roommelk
3 teentjes knoflook
1 theelepel zout
¼ theelepel peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494641
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Irina
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester