Ontstekingsremmende groentesoep met kurkuma

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/07/2023 - 12:40
Bereidingswijze
-Zet een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, wortelen, selderij, aardappelen en kruiden (komijn, kurkuma, paprika, gember, zout en peper) toe.
-Fruit alles 5 minuten in een scheutje water en roer regelmatig.
-Voeg de groentebouillon, tomatenpuree en geplette tomaten toe. Roer en breng aan de kook voordat je de droge linzen toevoegt en alles goed mengt.
-Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de soep 15 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn en de aardappelen zacht maar niet te gaar zijn.
-Breng op smaak met meer zout en peper, voeg dan de spinazie toe en laat nog vijf minuten sudderen.
-Zet het vuur uit, voeg de gehakte peterselie en het citroensap toe en verdeel over de kommen.
Afbeelding
Ontstekingsremmende groentesoep met kurkuma
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak deze gemakkelijke ontstekingsremmende eenpanssoep met groenten, linzen,  en gezellige kruiden zoals kurkuma en gember!
Ingrediënten
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, gehakt
2 middelgrote wortels, in plakjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
340 g aardappelen , geschild en in blokjes
2 tl komijn
1 theelepel kurkuma
2 tl paprikapoeder
2,5 cm gemberstuk, geschild en geraspt
1 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper naar smaak
880 ml natriumarme groentebouillon
1 eetl tomatenpuree
240 g geplette tomaten
170 g rode linzen , droog
60 g babyspinazie
14 g verse peterselie, fijngehakt
1 el citroensap
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494640
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Alena
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester