Nagerecht van perziken met roomkaas en lemon curd lekker en snel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/06/2023 - 17:07
Bereidingswijze
Laat de perziken uitlekken. Vang het sap op.
Pureer 3 halve perziken met de staafmixer. (De overgebleven halve perzik wordt gebruikt als garnering. Verdeel dit over 4 glazen.
Klop de roomkaas los met de lemon curd en een scheutje limoncello of citroensap.
Proef en als je het niet zoet genoeg vindt doe er dan een zakje vanillesuiker door.
Verdeel dit over de gepureerde perziken.
Garneer met een schijfje perzik en een paar amaretti.
Afbeelding
Nagerecht van perziken met roomkaas en lemon curd lekker en snel
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van perziken op lichte siroop, met roomkaas light, wat limoncello en lemon-curd maakt ik dit lekkere lichte dessert.
Ingrediƫnten
1 klein blikje perziken op lichte siroop
200 gram roomkaas light
klein scheutje limoncello (of citroensap)
2 eetlepels lemon curd (pot)
1 zakje vanillesuiker
paar amaretti (Jumbo)
Hulpmiddelen & keukengerei
4 glazen
staafmixer
Leuke tips
Wat geschaafde geroosterde amandelen zijn als garnering ook heel lekker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494636
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid