Gemberjam (-gelei) met appel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 03/06/2023 - 15:58
Bereidingswijze
Gember schillen, dan in hele dunne plakjes en daarna in dunne reepjes snijden. (Ik heb de gember in het bakje van de staafmixer fijn gemaakt).
Gember met het citroensap en de appelsap in een pan doen. Ik heb dit een paar uur zo laten staan zodat de smaken goed met elkaar kunnen vermengen.
Het vocht wegen en de helft van het gewicht + ongeveer 10 %extra aan geleisuiker toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen. Ongeveer 4 tot 5 minuten goed laten koken. Probeer met een paar druppels op een koud schoteltje of de jam al begin te geleren.
Vul de potjes en deksels voordat je ze vult nog even met kokend water. Laat uitlekken en vul de potjes tot aan de rand met de gembergelei. Zet de potjes even op hun kop. Weer omdraaien en volledig laten afkoelen.
Afbeelding
Gemberjam (-gelei) met appel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke gembergelei heb ik gemaakt van verse gember met appel- en citroensap en geleisuiker. Niet alleen lekker op brood,maar ook bij een kaasplankje of een visgerecht heerlijk.
Ingrediënten
100 gram verse gemberwortel
100 ml citroensap (van plm. 2 citroenen
800 ml appelsap troebel, bijv. Flevosap
Geleisuiker 1 : 2
Hulpmiddelen & keukengerei
Goed schoongemaakte potjes met deksel.
grote pan
Leuke tips
Lekker op een broodje of beschuit, bij een kaasplakje en in hapjes en gerechten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1494634
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Duits kooktijdschrift Für Jeden Tag 1/2019
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid