Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze droogstomen.
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, mosterd, melk, boter en balsamico azijn toe en stamp alles goed door elkaar.
- Bak in een nadere pan de uien, draai het vuur uit en voeg de gesneden andijvie en zalmreepjes toe.
- Meng alles door elkaar en schep de puree erdoorheen.
- Bak de zalmmoten, schep de stamppot op borden en leg de zalmmoot er bovenop.
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, mosterd, melk, boter en balsamico azijn toe en stamp alles goed door elkaar.
- Bak in een nadere pan de uien, draai het vuur uit en voeg de gesneden andijvie en zalmreepjes toe.
- Meng alles door elkaar en schep de puree erdoorheen.
- Bak de zalmmoten, schep de stamppot op borden en leg de zalmmoot er bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gewoonlijk gebruik ik meestal gerookte spekreepjes in mijn stamppotten maar omdat ik deze keer een moot zalm erbij wilde serveren bedacht ik dat ik de spekjes ook weleens kon vervangen door wat fijngesneden gerookte zalm. Het resultaat was heerlijk. Iets om dus weleens vaker terug te laten komen.
Ingrediƫnten
- 750 gram kruimige aardappelen
- 250 gram rauwe andijvie
- 1 ui
- 100 gram gerookte zalm
- pezo
- nootmuskaat
- mosterd
- melk
- boter
- balsamico azijn
- 250 gram rauwe andijvie
- 1 ui
- 100 gram gerookte zalm
- pezo
- nootmuskaat
- mosterd
- melk
- boter
- balsamico azijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494631
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij