Bereidingswijze
Laat de boter met de olie in een pan goed heet worden en bak de blokjes varkensvlees, bestrooid met peper en zout in enkele minuten bruin.
Meng de gesnipperde knoflook met de koriander.
Leg het vlees in de onderschaal . Bestrooi het vlees met het knoflook mengsel. Verdeel er de uitgelekte bamboescheuten over en schenk er zoveel bouillon bij, dat het vlees bijna onder staat. Strooi er de lepel suiker over. Leg het deksel op de schaal en zet deze in het midden van een koude oven. Stel de temperatuur in op 200-220 graden en stoof het gerecht in circa 1 uur mals en gaar.
Lekker met rijst en een groente naar keuze.
Meng de gesnipperde knoflook met de koriander.
Leg het vlees in de onderschaal . Bestrooi het vlees met het knoflook mengsel. Verdeel er de uitgelekte bamboescheuten over en schenk er zoveel bouillon bij, dat het vlees bijna onder staat. Strooi er de lepel suiker over. Leg het deksel op de schaal en zet deze in het midden van een koude oven. Stel de temperatuur in op 200-220 graden en stoof het gerecht in circa 1 uur mals en gaar.
Lekker met rijst en een groente naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze maaltijd is bij uitstek geschikt als je gasten krijgt , of voor een zondag. Als alles in de braadschotel zit en dat is binnen 10 minuten gebeurd, hoef je er een uur niet meer naar om te kijken. Alleen even wat rijst of mie koken en wat groente klaarmaken. Deze schotel heeft maar weinig ingrediënten en is verrukkelijk van smaak. De schaal van aardewerk ( R ömertopf) moet wel even 20 minuten in koud water staan. Uiteraard kun je dit gerecht ook op het fornuis in een stoofpan klaarmaken.
Ingrediënten
600 gram hamlappen in dobbelstenen
2 blikjes bamboescheuten à 300 gram uitgelekt
peper en zout naar smaak
6 teentjes knoflook ragfijn gesnipperd
½ tl gemalen koriander
25 gram ongezouten roomboter
1el olie naar keuze
3 dl kippenbouillon van een blok( minder zout)
1 el suiker
2 blikjes bamboescheuten à 300 gram uitgelekt
peper en zout naar smaak
6 teentjes knoflook ragfijn gesnipperd
½ tl gemalen koriander
25 gram ongezouten roomboter
1el olie naar keuze
3 dl kippenbouillon van een blok( minder zout)
1 el suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Römertopf of stoofpan, snijplank, mes, pan
Leuke tips
Lekker met rijst of mie en een groente naar keuze.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494630
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Boekje : " Alles uit de Römertopf "
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht