Aardappel-preisoep met warm gerookte zalm en bieslook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 19:12
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan.
Bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Bak het laurierblad ook even mee. (geeft meer smaak)
Voer de aardappelblokjes en de prei hieraan toe en bak die al roerend een paar minuten mee.
Blus af met de witte wijn.
Doe de kippenbouillon en de gedroogde tijm erbij en breng aan de kook. Laat de soep plm.15 tot 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover.
Strooi wat gesnipperde bieslook over de soep.
Afbeelding
Aardappel-preisoep met warm gerookte zalm en bieslook
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke gebonden soep met een zachte smaak.  De soep krijgt haar binding door de aardappel in de soep. De zalm en de gesnipperde bieslook gaan pas in de soep als de soep in het bord c.q. kom geschonken is. Ik vond een dergelijk recept op internet maar heb het recept bijna volledig aangepast.
Ingrediënten
1 flink sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Plm. 300 gram kruimige aardappelen, geschild in blokjes
2 middelgrote preien, schoongemaakt in stukken (alleen witte en lichtgroene gedeelte)
1 eetlepel zonnebloemolie
750 ml kippenbouillon
1 laurierblad
½ dl witte wijn
2 theelepels gedroogde tijm
verse bieslook , gesnipperd
plm. 100 tot 125 gram warm gerookte zalm in stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan
staafmixer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494625
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Aangepast recept van inernet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers