Siciliaanse sinaasappelcake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 11:16
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175°C
- Bereid een springvorm van 20 cm voor door deze met olie (of boter) te besproeien en met bakpapier te bekleden (zijkanten optioneel, als je echt schone zijkanten wilt), en spuit dan ook het papier in.
-Doe de suiker en eieren in een grote kom en klop met een mixer licht en luchtig.
-Zeef de bloem met het bakpoeder of Paneangeli en voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel in de kom, samen met de zachte boter. Blijf mixen tot het volledig gemengd is en roer dan de yoghurt erdoor.
-Verwerk de hele sinaasappel in een keukenmachine tot hij bijna gepureerd is.
-Voeg deze sinaasappel toe aan het cakemengsel (samen met de vanille als je gewoon bakpoeder hebt gebruikt) en roer tot het gelijkmatig is gemengd, en doe het beslag in de voorbereide vorm.
-Bak gedurende 50-60 minuten (afhankelijk van je oven), maar test met een caketester of satéprikker om er zeker van te zijn dat de sinaasappelcake gaar is voordat je hem uit de oven haalt. Laat ongeveer 15 minuten afkoelen en verwijder dan de zijkant van de springvorm.

Maak de sinaasappelglazuur :

-Bereid het glazuur door de suiker in het sinaasappelsap te smelten en een paar minuten te laten sudderen tot de vloeistof een stroperige consistentie heeft.
-Lepel en borstel over de bovenkant van de cake en laat volledig afkoelen voordat u hem aansnijdt.
Afbeelding
Siciliaanse sinaasappelcake
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Siciliaanse  sinaasappelcake is een vochtig en heerlijk dessert . Het wordt een hele sinaasappelcake genoemd, omdat de hele sinaasappel wordt gebruikt, met schil en al. Perfect voor elke gelegenheid, maar ook zo lekker bij een kopje thee of koffie.
Ingrediënten
3 eieren
250 g suiker
275 g bloem voor alle doeleinden
2 1/2 theelepel bakpoeder (of 1 pakje Italian Pane Degli Angeli vanille bakpoeder)
100g boter, zacht
100 g gewone Griekse yoghurt (ja, zure room werkt ook)
1 grote biologische sinaasappel, ongeveer (300 g), gewassen en in stukjes gesneden (met de schil, maar verwijder de pitjes)
(als je gewoon bakpoeder gebruikt, voeg dan 1 tl vanille-extract toe)
Glazuur :
sap van een biologische sinaasappel
100 g suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 20 cm diameter
bakpapier
keukenborsteltje
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494621
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester