Kentucky boter cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 11:06
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op165 °C
2. Vet de tulband cakevorm in
3. meng bloem, 400 g suiker, zout, bakpoeder in een grote kom.
4. meng de karnemelk, 100 g boter, 2 theelepels vanille en 4 eieren.
5. Klop 3 minuten op gemiddelde snelheid en giet het beslag in de tulband bakvorm
6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten of tot een houten tandenstoker in het midden van de bakvorm is gestoken en er schoon uit komt.
7. Prik gaatjes in de cake terwijl deze nog warm is.
8. Giet de saus langzaam over de taart. ( zie punt 10 )
9. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
10. Om de botersaus te maken: meng in een pan de resterende suiker, boter, 2 theelepels vanille en water, kook op middelhoog vuur tot ze ingedikt zijn en volledig gesmolten is , maar kook niet.
Afbeelding
Kentucky boter cake
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke botercake uit Kentucky (USA)
Ingrediënten
600 g bloem voor alle doeleinden
400 g witte suiker
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zuiveringszout
24 cl karnemelk
200 g boter
2 theelepels vanille-extract
4 grote eieren
150 g witte suiker
65 g boter
3 eetlepels water
2 theelepels vanille-extract
Hulpmiddelen & keukengerei
1 tulband cake vorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494620
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - easy recipes-
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester