Surf en turf met coquilles

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/05/2023 - 10:52
Bereidingswijze
Laat de coquilles en biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de bieslook en de peterselie grof. Hak de knoflookteentjes in stukjes.

Pak een grote bakpan, en zet deze op middelhoog vuur. Verhit hier 1/3 van de boter in. Kruid de biefstuk met peper en zout. Bak de biefstuk, zodra de boter een beetje bruin wordt, zoals jij hem het liefst hebt. Voor medium bak je de biefstuk 2-3 minuten aan elke kant. Voor rare bak je ze 1-2 minuten aan elke kant.

Haal de biefstukken uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie rusten.

Veeg de pan schoon en verhit nogmaals 1/3 van de boter. Kruid de coquilles met een beetje peper en zout. Bak ze 1-2 minuten per kant, haal uit de pan en bedek ze ook met aluminiumfolie.

Laat de pan op het vuur staan en verhit het laatste deel van de boter. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg de verse kruiden, sap van een halve citroen en wat peper en zout toe aan de knoflook en boter. Zet het vuur wat lager en laat zachtjes sudderen.
Leg een biefstuk op twee borden en verdeel de coquilles erover. Schenk hier vervolgens een beetje van de kruiden-knoflookboter jus overheen.
Afbeelding
Surf en turf met coquilles
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
simpel lekker en weinig ingredienten en snel klaar.
Ingrediƫnten
10 coquilles
2 biefstukken/ossenhaas
150 g roomboter
25 g verse peterselie
25 g verse bieslook
2 teentjes knoflook
1/2 citroen
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grote braadpan
alu. folie
Leuke tips
vervang de coquiles voor rauwe gepelde garnalen , en voeg op het laatst bv. 2 el. kruiden boter toe aan de jus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494619
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
visrecepten.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hans3333