Bereidingswijze
Zet vooraf de Römertopf minimaal 20 minuten in koud water. Leg de uiringen in de onderschaal.
Roer basterdsuiker, wijn, bouillon, boter en de wijnazijn door elkaar. Voeg toe aan de uien. Plaats het deksel op de onderschaal, zet de Römertopf in de oven en schakel dan de temperatuur pas in op 200-220 graden en laat het gerecht in 60 minuten garen. Neem na 40 minuten de deksel van de schaal om het vocht wat te laten inkoken. Breng dan de uien op smaak met peper en zout en serveer de uien bij kip, varkenshaas of rollade.
TIP uiteraard kun je ook een stoofpan gebruiken.
Roer basterdsuiker, wijn, bouillon, boter en de wijnazijn door elkaar. Voeg toe aan de uien. Plaats het deksel op de onderschaal, zet de Römertopf in de oven en schakel dan de temperatuur pas in op 200-220 graden en laat het gerecht in 60 minuten garen. Neem na 40 minuten de deksel van de schaal om het vocht wat te laten inkoken. Breng dan de uien op smaak met peper en zout en serveer de uien bij kip, varkenshaas of rollade.
TIP uiteraard kun je ook een stoofpan gebruiken.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eigenlijk wilde ik in de titel vermelden, dat dit heerlijk bijgerecht in de oven wordt klaargemaakt. En wel zo , dat je er geen omkijken naar hebt. Alles in de schotel van aardewerk met deksel. Officieel dus in een Römertopf, maar als je dat woord in de titel wil vermelden verschijnen de meest vreemde tekens op het trema en dát terwijl de spelling wel correct is. Tweemaal een bericht naar Smulweb hierover heeft helaas geen tegenbericht en ook geen verbetering opgeleverd.Deze uienringen in zoetzuur zijn heerlijk bij een stukje vlees of vis.
Ingrediënten
5 middelgrote uien gepeld in ringen
1 el bruine basterdsuiker
1 ¼ dl vleesbouillon van een tablet1/2 dl rode wijn
1 el rode wijnazijn
zout en peper naar smaak
30 gram roomboter
1 el bruine basterdsuiker
1 ¼ dl vleesbouillon van een tablet1/2 dl rode wijn
1 el rode wijnazijn
zout en peper naar smaak
30 gram roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes Römertopf of stoofpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494615
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Boekje alles uit de Römertopf. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch