Bereidingswijze
Koel het martiniglas voor met gepileerd ijs.
Doe vervolgens de wodka , de sake , een plakje verse gember , een schijfje komkommer en de wasabi in een met ijsblokjes gevuld mixglas.
Roer een 10-tal seconden om met de cocktaillepel en strain de cocktail in het martini glas.
Garneer met een mooi komkommer garnituur.
Doe vervolgens de wodka , de sake , een plakje verse gember , een schijfje komkommer en de wasabi in een met ijsblokjes gevuld mixglas.
Roer een 10-tal seconden om met de cocktaillepel en strain de cocktail in het martini glas.
Garneer met een mooi komkommer garnituur.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze oosterse geïnspireerde cocktail is een gewaagde combinatie , maar erg lekker en pittig , die perfect past bij rauwe , verse vis en tonijn sashimi.
Ingrediënten
1 scoop gepileerd ijs
5 cl Grey Goose wodka
2 cl sake
1 plakje verse gember
1 schijfje komkommer
1/2 cocktaillepel wasabi
8-tal ijsblokjes
brede schijf komkommer voor garnering
5 cl Grey Goose wodka
2 cl sake
1 plakje verse gember
1 schijfje komkommer
1/2 cocktaillepel wasabi
8-tal ijsblokjes
brede schijf komkommer voor garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
martiniglas - maatbeker (jigger) - truffelschaaf (voor het snijden van de komkommer) - mixglas - cocktaillepel - strainer
Leuke tips
Gebruik de echte Japanse Hon-wasabi en niet de groengekleurde mierikswortelpasta.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494614
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
The Art of Making cocktails/Manuel Wouters
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht