Bereidingswijze
Een traditionele Vietnamese eierkoffie zou een Phin gebruiken , maar de meeste thuisgebruikers met een espressomachine doen er goed aan om 2 shots espresso te trekken.
Klop 1 eidooier en 2 tl koksroom in een kleine kom luchtig. Eenmaal luchtig , schep voorzichtig in de espresso.
Suiker of een zoetstof naar keuze kan op dit punt worden toegevoegd.
Klop 1 eidooier en 2 tl koksroom in een kleine kom luchtig. Eenmaal luchtig , schep voorzichtig in de espresso.
Suiker of een zoetstof naar keuze kan op dit punt worden toegevoegd.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is geweldig voor mensen met lactose-intolerantie en voor degenen die zuivel willen vermijden. Het ontleent zijn oorsprong aan een Vietnameesrecept voor eier koffie , maar vervangt de gecondenseerde melk door een combinatie van eieren en room van kokosnoot. De eidooier voegt veel textuur toe vanwege het vetgehalte.
Ingrediënten
120 ml espresso
1 eigeel
2 tl kokoscréme
paar stukjes gebakken kokosnoot (optioneel)
1 eigeel
2 tl kokoscréme
paar stukjes gebakken kokosnoot (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
Phin - kommetje - garde
Leuke tips
Voor een beetje extra smaak kan je een aromatische siroop toevoegen en wat meer afwisseling toevoegen aan het eierdrankje.
Zoetstoffen brengen extra smaak in de kokosnoot naar voren , waardoor deze meer uitgesproken wordt.
Zoetstoffen brengen extra smaak in de kokosnoot naar voren , waardoor deze meer uitgesproken wordt.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Niet-alcoholische dranken
Recept ID
1494612
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
espressocoffeeguide.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht