Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappelen en de aubergines in schijfjes van 5 mm dik. Spoel de courgettes en snijd eveneens in plakjes van 5 mm dik.
Bestrooi de aubergines met zeezout. Laat ze 15 minuten rusten, spoel af met water en dep droog.
Hak de ui en de knoflook fijn en stoof ze in olijfolie.
Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Zet een grillpan op het vuur met olijfolie en grill er de aubergines en courgettes in langs beide kanten.
Start met een kleine lepel tomatensaus onderaan de ovenschaal.
Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines en courgettes. Bestrooi met de helft van de fijngehakte tijm en oregano. Overgiet met de helft van de tomatensaus.
Herhaal deze laagjes nog een keer en werk af met een laagje geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal in de oven en gaar gedurende 50 minuten.
Haal uit de oven, werk af met fijngesnipperde platte peterselie en serveer er een frisse groene salade en een stukje brood bij.
Snijd de aardappelen en de aubergines in schijfjes van 5 mm dik. Spoel de courgettes en snijd eveneens in plakjes van 5 mm dik.
Bestrooi de aubergines met zeezout. Laat ze 15 minuten rusten, spoel af met water en dep droog.
Hak de ui en de knoflook fijn en stoof ze in olijfolie.
Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Laat even sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Zet een grillpan op het vuur met olijfolie en grill er de aubergines en courgettes in langs beide kanten.
Start met een kleine lepel tomatensaus onderaan de ovenschaal.
Leg een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en daarna een laagje aubergines en courgettes. Bestrooi met de helft van de fijngehakte tijm en oregano. Overgiet met de helft van de tomatensaus.
Herhaal deze laagjes nog een keer en werk af met een laagje geraspte kaas.
Schuif de ovenschaal in de oven en gaar gedurende 50 minuten.
Haal uit de oven, werk af met fijngesnipperde platte peterselie en serveer er een frisse groene salade en een stukje brood bij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met schijfjes aubergine en courgette kan je gemakkelijk een stapel maken: ideaal als je bijvoorbeeld een vegetarische groentelasagne maakt. Maar ook in deze aardappelgratin zijn aubergine en courgette de basis voor een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
8 vastkokende aardappelen
1 aubergine
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
5 g tijm
5 g oregano
100 g Flandrien kaas gerijpt (geraspt)
400 g gepelde tomaten uit blik
70 g tomatenpuree
200 ml groentebouillon
2 el olijfolie
2 el zeezout
peper
zout
Extra :
1 zuurdesem stokbrood
100 g slamix
platte peterselie
1 aubergine
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
5 g tijm
5 g oregano
100 g Flandrien kaas gerijpt (geraspt)
400 g gepelde tomaten uit blik
70 g tomatenpuree
200 ml groentebouillon
2 el olijfolie
2 el zeezout
peper
zout
Extra :
1 zuurdesem stokbrood
100 g slamix
platte peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494595
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht