Bereidingswijze
Breng water aan de kook, doe dan de eieren erbij, kook ze 7½ minuten en koel direct in koud water. Pel voorzichtig en snijd in de lengte doormidden.
Doe de ansjovis ( desnoods wat klein gesneden ) met de mosterd, de eierdooiers en een flink snufje zout in je maatbeker zet nu de staafmixxer op de bodem van je maatbeker trek hem nu heel langzaam omhoog je zult zien dat het vanaf onder dik wordt , trek hem nog langzaam naar boven ,te dun voeg dan evt nog wat olie toe.
eitjes op een mooi bord , of bordjes per persoon met wat ijsbergsla o.i.d. er onder zodat ze niet omrollen.
dikke dikke klodder er op en een ansjovisje per ei & klaar.
Doe de ansjovis ( desnoods wat klein gesneden ) met de mosterd, de eierdooiers en een flink snufje zout in je maatbeker zet nu de staafmixxer op de bodem van je maatbeker trek hem nu heel langzaam omhoog je zult zien dat het vanaf onder dik wordt , trek hem nog langzaam naar boven ,te dun voeg dan evt nog wat olie toe.
eitjes op een mooi bord , of bordjes per persoon met wat ijsbergsla o.i.d. er onder zodat ze niet omrollen.
dikke dikke klodder er op en een ansjovisje per ei & klaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er is wat raars aan de hand met dit eitje , namelijk het komt uit de jaren 60 en misschien nog wel eerder , uit bistro,s in Parijs maar retro is hip dus het popt op als paddenstoelen in de herfst , sommige eetcafees draaien er zo 400 per dag weg . het is geen gevuld ei , maar een perfect gekookt ei met een flinke dot mayo er over , je eet het dan ook met mes en vork. niks meer en niks minder.
Ingrediënten
alle ingredienten op kamer temp.
4 flinke eieren,
3 ansjovisfilets uit blik, ( 2 blikjes ) fijngesneden + extra voor erbij.
1 1/2 theel. mosterd
2 eieren voor de mayonaise.
230 ml zonnebloemolie
1 1/2 theel. citroensap
snuf zout
optioneel maar niet origineel:
wat tabasco
worcestersaus
verse kruiden,
4 flinke eieren,
3 ansjovisfilets uit blik, ( 2 blikjes ) fijngesneden + extra voor erbij.
1 1/2 theel. mosterd
2 eieren voor de mayonaise.
230 ml zonnebloemolie
1 1/2 theel. citroensap
snuf zout
optioneel maar niet origineel:
wat tabasco
worcestersaus
verse kruiden,
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan
staafmixxer met hoge maatbeker
bord
messen en vorken
staafmixxer met hoge maatbeker
bord
messen en vorken
Leuke tips
Alles staat en valt met de verse mayo, ga geen hardt gekookte eieren doen met frites saus doe dan lekker niks.
voor een topping kun je wat gesnipperde bieslook of wat gerookt paprika poeder strooien .
voor een topping kun je wat gesnipperde bieslook of wat gerookt paprika poeder strooien .
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494593
Homepage ID
2289241
Teller
0
Bron
Volkskrant
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht