Krokante Havermoutkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/03/2023 - 15:51
Bereidingswijze
Doe de havermout in een foodprocessor of hakmolentje (van een staafmixer) en pulseer dit enkele keren. Het hoeft niet helemaal fijn te worden, er mogen nog vlokken havermout te zien zijn. Doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang, zodra er een bal van het deeg gevormd kan worden is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg balletjes ter grote van een druif en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de koekjes met een vork in twee richtingen plat. Bak de koekjes in 13-18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Afbeelding
Krokante Havermoutkoekjes
Krokante Havermoutkoekjes
Krokante Havermoutkoekjes
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept

Deeg moet ruim een uur in de koelkast rusten.
Met kleinzoon aan de slag om de portie meegekregen huiswerk te verorberen. Juf ziek en geen vervanger te krijgen. Nadien koekjes bakken. Hoe leuk is het om samen in de keuken te staan. Alles afwegend , in de kom doen en het kneden aan oma over te laten  :) En ze zijn me toch lekker.....
Ingrediënten

175 gr havermout
175 gr bloem
175 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
½ ei
½ tl zout
½ tl baking soda
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, weegschaal, bakplaat, keuken machine of hakmolen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
1494592
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Rutger bakt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47