Bereidingswijze
Voeg water, ei en gesmolten boter toe aan de broodbakmachine. Vervolgens voeg je suiker, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, bloem voor wit brood en droge gist. Daarna stel je de broodbakmachine in op het programma voor zoet brood (of cakebrood). Je laat de machine draaien tot het deeg goed gekneed is. Voeg de gehakte gedroogde vruchten toe en laat de machine draaien tot de vruchten goed zijn gemengd. Laat het brood rijzen in de machine en bak het volgens de instructies van de machine. Als het brood klaar is, haal je het uit de machine en laat je het afkoelen op een rekje.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Benodigdheden: broodbakmachine
Ingrediƫnten
240 ml water
1 groot ei
3 eetlepels boter, gesmolten
1/4 kopje suiker
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel kruidnagel
480 g bloem voor wit brood
2 theelepels droge gist
1/2 kopje gehakte gedroogde vruchten (zoals cranberry's, rozijnen en abrikozen)
1 groot ei
3 eetlepels boter, gesmolten
1/4 kopje suiker
1 theelepel zout
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel kruidnagel
480 g bloem voor wit brood
2 theelepels droge gist
1/2 kopje gehakte gedroogde vruchten (zoals cranberry's, rozijnen en abrikozen)
Hulpmiddelen & keukengerei
Broodbakmachine, theelepel, kopje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1494588
Homepage ID
3042772
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht