Shchi (Russische koolsoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/02/2023 - 10:18
Bereidingswijze
Maak de bouillon:
- Voeg in een grote soeppan het water toe samen met 500 g rundvlees. Breng het water aan de kook. Verwijder met een schuimspaan een schuim op het oppervlak, voeg 1 theelepel zwarte peperkorrels, 1 ui, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij toe. Kook op middelhoog vuur gedurende 1 ½ - 2 uur.
-Gooi de groenten weg en leg het vlees op een bord. Zeef de bouillon door een fijne pureezeef en zet terug op het vuur.
-Voeg in blokjes gesneden aardappelen toe aan een pan met bouillon en kook gedurende 10 minuten. Voeg wortel en knolselderij toe en bak nog 10 minuten.
- Verhit tegelijkertijd 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en op middelhoog vuur. Voeg ui toe en fruit 5 minuten. Voeg zuurkool, verse kool, 3-4 eetlepels tomatensaus toe, dek af met een deksel en bak op middelhoog vuur 20 minuten onder af en toe roeren.
- Voeg de gesauteerde groenten toe aan een pan met aardappelen en wortel, samen met de blokjes vlees, laurier, zout, peper naar smaak en laat 5 minuten op middelhoog vuur koken.* (Zie opmerking 1 en opmerking 2).
Zet het vuur uit, voeg knoflook toe die door een knoflookpers is geperst en laat de soep minimaal 20-30 minuten rusten.
-Serveer met een klodder zure room en wat peterselie
Afbeelding
Shchi  (Russische koolsoep)
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Er zijn zoveel redenen om van deze traditionele Russische koolsoep te houden . Het is stevig en vullend dankzij de malse stukjes rundvlees en de combinatie van zuurkool en verse kool . Gezellig recept voor koude herfst- en winternachten.
Als je van soepen met kool en aardappelen houdt, probeer dan deze lekkere Russische Shchi eens en het wordt ongetwijfeld de favoriet van een gezin.
Ingrediënten
Voor de runderbouillon :

500 g rundvlees gewassen en gedroogd
2 L water
1 grote ui in vieren gesneden
1 grote wortel gehalveerd
1 stengel bleekselderij gehalveerd
1 theelepel zwarte peperkorrels
Voor Shchi :
2 grote aardappelen in blokjes
1 middelgrote wortel geraspt
65 g knolselderij in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui fijngehakt
280 g zuurkool
400 g witte kool versnipperd
3-4 eetlepels tomatensaus
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook
½ eetlepel zout of naar smaak (voeg niet al het zout in één keer toe)
½ theelepel peper
zure room om te serveren
peterselie om te serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494587
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Iryna
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester