Bereidingswijze
Schenk de bourbon , suikersiroop en koffie in een Irish koffie mok.
Roer om de suiker op te lossen.
Klop de slagroom tot hij verdubbeld is in volume en boven de koffie komt drijven.
Garneer met gemalen nootmuskaat of kaneel.
Roer om de suiker op te lossen.
Klop de slagroom tot hij verdubbeld is in volume en boven de koffie komt drijven.
Garneer met gemalen nootmuskaat of kaneel.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een Amerikaanse versie van Irish Coffee , waarin We de bourbon gebruiken in plaats van Ierse whisky. De verschillen hier strekken zich uit over een oceaan. De bourbon geeft Amerikaanse koffie een beetje meer maxi en gewicht , terwijl de eleganten tonen van de Emerald Island whiskey zorgen voor een verfijnde smaak.
Ingrediƫnten
40 ml (1 1/2 oz) bourbon
15 ml (1/2 oz) vloeibare suiker
120 ml (4 oz) Vers gezette koffie
30 ml (1 oz) zware room
15 ml (1/2 oz) vloeibare suiker
120 ml (4 oz) Vers gezette koffie
30 ml (1 oz) zware room
Hulpmiddelen & keukengerei
Irish coffe glas - mengkommetje - garde
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494585
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
cocktaildudes.com
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht