Bereidingswijze
Voorbereiden
Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.
Bereidingswijze
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee.
Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
Lekker met witte rijst en gewokte groente, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.
Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.
Bereidingswijze
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee.
Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
Lekker met witte rijst en gewokte groente, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht voor doordeweeks dat zeker bij iedereen in de smaak valt: deze zoete kip ketjap! Smakelijk.
Ingrediƫnten
1 kilogram kipdijfilet (in reepjes)
6 eetlepels arachideolie
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels gembersiroop
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketjap asin of
3 eetlepels sojasaus
2 uien (fijngesnipperd)
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 vleesbouillontablet (verkruimeld)
1 rode peper (in ringetjes)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
6 eetlepels arachideolie
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels gembersiroop
1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 5 cm)
5 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels ketjap asin of
3 eetlepels sojasaus
2 uien (fijngesnipperd)
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 vleesbouillontablet (verkruimeld)
1 rode peper (in ringetjes)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
Leuke tips
Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.
Voeg in plaats van vijfkruidenpoeder een snufje kaneel, (gemalen) kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad toe aan de marinade.
Voeg in plaats van vijfkruidenpoeder een snufje kaneel, (gemalen) kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad toe aan de marinade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494582
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht