Franse uien poutine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/01/2023 - 10:28
Bereidingswijze
Maak de jus :
-Smelt in een grote koekenpan 4 eetlepels boter op middelhoog vuur.
-Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn, af en toe roerend, ongeveer 15 minuten.
-Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur dan laag tot middelhoog.
-Blijf bakken terwijl je af en toe roert tot de uien een diepe goudbruine kleur hebben. Als de uien gekarameliseerd zijn, zet je het vuur middelhoog en strooi je de bloem erbij, onder voortdurend roeren tot de bloem een gouden kleur begint te krijgen, ongeveer 2-3 minuten.
-Giet langzaam de runderbouillon erbij, onder voortdurend roeren terwijl de jus dikker wordt, ongeveer 3-4 minuten.
-Breng op smaak met verse tijm en proef. Breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
-Eenmaal gekruid, haal van het vuur.
Maak de Patat + Poutine :
-Terwijl de uien karamelliseren, bak je de frietjes. Volg de instructies op de verpakking van de diepvriesfriet. Als de frietjes krokant en goudbruin zijn, haal ze dan uit de oven en zet apart.
- Zet de oven op grill stand.
- Zodra de Franse uienjus klaar is, besprenkelt u die over de friet en bestrooit u met Gruyère-kaas.
-Plaats de bakplaat in de oven en rooster gedurende 2-6 minuten, of tot de kaas bruisend, bruin en kleverig is.
-Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.
Afbeelding
Franse uien poutine
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
French Onion Poutine is een spectaculair voorgerecht voor uw volgende familie bijeenkomst! Poutine, een Frans-Canadees gerecht, is een hartig recept gemaakt met knapperige frites, bruine jus en kaaskwark. Deze draai aan de klassieker bevat gekarameliseerde uien, rundvlees, tijm en gruyère om Franse uienaroma's toe te voegen! Gemaakt met diepgevroren friet en een zelfgemaakte rundvleesjus, dit voorgerecht is binnen twee uur klaar en staat op tafel en zorgt voor een heerlijk samenzijn!
Ingrediënten
500 g kleine frietjes, (diepvries)
100 g Gruyère kaas, (gemalen)
Franse Uienjus :
4 eetlepels ongezouten boter
1 grote ui, gehakt
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
¾ theelepel k zout
¼ theelepel zwarte peper
36 cl runderbouillon
½ eetlepel verse tijm
Extra zout en peper, om op smaak te brengen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Canadees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494575
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester