Bereidingswijze
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm in een ruime stoofpan de arachideolie en bak daarin de fijngesneden chilipeper kort even aan.
- Voeg vervolgens de rundvleesblokjes toe en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg als het vlees begint te bruinen de gesnipperde uien, gember en knoflook toe.
- Roer alles goed door en voeg vervolgens de sojasaus, vissaus en bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Doe de deksel op de pan en laat minstens 2 uur rustig sudderen.
- Maal ondertussen de pinda's en droge rijst fijn (ik gebruik een koffiemolen) en voeg na twee uur toe aan de saus.
- Laat alles nog minstens een uur doorsudderen. Proef vervolgens of het vlees mals en zacht is geworden. zo niet laat het vlees dan gewoon nog een tijdje doorsudderen.
- Snijd in broccoli in roosjes en blancheer deze. Giet de geblancheerde broccoli af en zet even apart. Hak de bosuitjes fijn en de koriander ook. Zet apart.
- Voeg de broccoli en taugé toe aan het rundvlees en zet de hittebron gedurende 1,5 minuten hoog en roer goed door.
- Doe de hittebron uit en bestrooi het gerecht met de koriander en fijn gesneden bosui.
- Verwarm in een ruime stoofpan de arachideolie en bak daarin de fijngesneden chilipeper kort even aan.
- Voeg vervolgens de rundvleesblokjes toe en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg als het vlees begint te bruinen de gesnipperde uien, gember en knoflook toe.
- Roer alles goed door en voeg vervolgens de sojasaus, vissaus en bouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Doe de deksel op de pan en laat minstens 2 uur rustig sudderen.
- Maal ondertussen de pinda's en droge rijst fijn (ik gebruik een koffiemolen) en voeg na twee uur toe aan de saus.
- Laat alles nog minstens een uur doorsudderen. Proef vervolgens of het vlees mals en zacht is geworden. zo niet laat het vlees dan gewoon nog een tijdje doorsudderen.
- Snijd in broccoli in roosjes en blancheer deze. Giet de geblancheerde broccoli af en zet even apart. Hak de bosuitjes fijn en de koriander ook. Zet apart.
- Voeg de broccoli en taugé toe aan het rundvlees en zet de hittebron gedurende 1,5 minuten hoog en roer goed door.
- Doe de hittebron uit en bestrooi het gerecht met de koriander en fijn gesneden bosui.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een van de lekkerste dingen van de winter zijn de heerlijke stoofpotjes.
De Thaise keuken is bij mij nogal favoriet dus deze stoofschotel moest en zou ik proberen en met succes. Het is makkelijk te maken en omdat er al groenten in zitten hoef je alleen nog wat rijst of noedels erbij te koken.
De Thaise keuken is bij mij nogal favoriet dus deze stoofschotel moest en zou ik proberen en met succes. Het is makkelijk te maken en omdat er al groenten in zitten hoef je alleen nog wat rijst of noedels erbij te koken.
Ingrediënten
- 600 g runderriblappen of sukadelappen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 1 cm verse gember
- 250 ml groentebouillon of runderbouillon
- 25 g witte rijst
- 40 g pinda's
- 1 struik (broccoli (vtv even blancheren)
- 150 g taugé
- 2 bosuitjes
- 15 gram koriander
- 3 el vissaus
- 2 el sojasaus
- arachideolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 1 cm verse gember
- 250 ml groentebouillon of runderbouillon
- 25 g witte rijst
- 40 g pinda's
- 1 struik (broccoli (vtv even blancheren)
- 150 g taugé
- 2 bosuitjes
- 15 gram koriander
- 3 el vissaus
- 2 el sojasaus
- arachideolie
Leuke tips
Dit Thais runder stoofvlees smaakt heerlijk met wat rijst of noedels.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494574
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Koksland/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij