Bereidingswijze
Vouw 2 bakjes van aluminiumfolie. Roer een marinade van de sojasaus, sesamolie, honing, maizena en de geperst teen knoflook.
Leg een stuk zalm in elk bakje . Verdeel de teriyaki saus over de 2 zalmbakjes. Zet 4 halve plakjes citroen tegen de zalm aan. Bestrooi met de ringetjes lenteui , vouw de pakketjes dicht en zet voor 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Maak na 12 minuten de bovenkant de pakketjes open en laat nog voor 5 minuten in de oven. Serveer de pakketjes meteen met rijst of bami en groente naar keuze.
Leg een stuk zalm in elk bakje . Verdeel de teriyaki saus over de 2 zalmbakjes. Zet 4 halve plakjes citroen tegen de zalm aan. Bestrooi met de ringetjes lenteui , vouw de pakketjes dicht en zet voor 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Maak na 12 minuten de bovenkant de pakketjes open en laat nog voor 5 minuten in de oven. Serveer de pakketjes meteen met rijst of bami en groente naar keuze.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zalm op een Aziatische wijze in een pakketje met saus. Lekker en snel klaar. In totaal slechts 25 minuten nodig. Lekker met paksoi-en-paprika-met-wokrijst
Ingrediënten
2 stukken zalmfilet op de huid
2 stengels lente-ui heel dun in ringetjes
1 teen knoflook geperst
1/2 citroen in 4 plakjes en gehalveerd
5 el sojasaus
1 el sesamolie
1 flinke tl vloeibare honing( ik nam ahornsiroop)
1 tl maizena
2 stengels lente-ui heel dun in ringetjes
1 teen knoflook geperst
1/2 citroen in 4 plakjes en gehalveerd
5 el sojasaus
1 el sesamolie
1 flinke tl vloeibare honing( ik nam ahornsiroop)
1 tl maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal, aluminiumfolie, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494571
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Smaakmenutie eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht