Bereidingswijze
Bekijk het recept voor de exacte bereidingswijze
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Côte de Boeuf, wat mij betreft de crème de la crème van stukken vlees die je kan bereiden op je BBQ. Dit fantastische stuk vlees heeft een perfecte combinatie van vet, structuur en mals vlees mits je dit op de juiste manier bereid. We hebben er daarom in deze bereiding voor gekozen om het vlees met de reverse sear methode klaar te maken en te voorzien van een mooie romige compound boter met een hint van koffie en pepers. Het vlees zelf hebben we enkel gekruid met zout omdat dit simpelweg geen stuk vlees is om in te smeren met een kruiden rub, althans zo denk ik er over. In deze bereiding laten we de Côte de boeuf echt centraal staan en zorgen we ervoor dat je de prachtige smaken van dit vlees echt goed kunt proeven. Zie het volledige recept hier : https://turndontburn.nl/2022/07/28/cote-de-boeuf-met-compound-boter/
Ingrediënten
1 hele cote de boeuf
2 eetlepels grof gemalen zeezout
100 gram ongezouten roomboter
1 eetlepel no mercy BBQ rub
2 eetlepels grof gemalen zeezout
100 gram ongezouten roomboter
1 eetlepel no mercy BBQ rub
Hulpmiddelen & keukengerei
BBQ met deksel
1 lading houtskool
2 chunks whisky vaten rookhout
1 kernthermometer
1 bbq tang
1 vel bakpapier
1 lading houtskool
2 chunks whisky vaten rookhout
1 kernthermometer
1 bbq tang
1 vel bakpapier
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494570
Homepage ID
3042876
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht