Bereidingswijze
-Kruid het varkensgebraad met peper en zout en bak het in boter (of boter gemengd met een beetje olie om aanbranden te vertragen) samen met de knoflook en rozemarijn in een braadpan of braadpan waarin het gebraad goed past. (Verwijder de knoflook zodra deze bruin begint te worden.)
- Giet voldoende melk om halverwege het gebraad te komen, dek af en laat langzaam sudderen onder de laagst mogelijke hitte tot het varkensvlees gaar is en de melk is ingekookt en gescheiden in donkerbruine wrongel en vet. Als het varkensvlees gaar is voordat de melk is ingekookt - wat waarschijnlijk is als u een varkenslende of varkenshaas gebruikt - verwijder het dan en houd het warm terwijl de melk blijft sudderen. is gereed.
-Als je een maaltijd in familiestijl hebt, ben je klaar.
-Snijd gewoon het gebraad, dutje met de saus en serveer. Het zal niet bijzonder mooi zijn, maar het zal erg lekker zijn.
-Als je een eleganter effect wilt, kun je één of beide van twee dingen doen: voeg wat slagroom toe aan de melk, waardoor de saus samensmelt, en blijf sudderen tot de saus donker en glad is (zie foto). U kunt de saus ook mengen (met of zonder toevoeging van room) tot een gladde en perfect gelijkmatige consistentie.
- Giet voldoende melk om halverwege het gebraad te komen, dek af en laat langzaam sudderen onder de laagst mogelijke hitte tot het varkensvlees gaar is en de melk is ingekookt en gescheiden in donkerbruine wrongel en vet. Als het varkensvlees gaar is voordat de melk is ingekookt - wat waarschijnlijk is als u een varkenslende of varkenshaas gebruikt - verwijder het dan en houd het warm terwijl de melk blijft sudderen. is gereed.
-Als je een maaltijd in familiestijl hebt, ben je klaar.
-Snijd gewoon het gebraad, dutje met de saus en serveer. Het zal niet bijzonder mooi zijn, maar het zal erg lekker zijn.
-Als je een eleganter effect wilt, kun je één of beide van twee dingen doen: voeg wat slagroom toe aan de melk, waardoor de saus samensmelt, en blijf sudderen tot de saus donker en glad is (zie foto). U kunt de saus ook mengen (met of zonder toevoeging van room) tot een gladde en perfect gelijkmatige consistentie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker varkensgebraad zoals ze het bereiden in Emilia-Romagna
Ingrediënten
1 varkensgebraad
Zout en peper
Een flinke klont boter, plus een klein scheutje olijfolie
1-2 teentjes knoflook, licht geplet
Een takje verse rozemarijn
Melk
Een flinke scheut room
Zout en peper
Een flinke klont boter, plus een klein scheutje olijfolie
1-2 teentjes knoflook, licht geplet
Een takje verse rozemarijn
Melk
Een flinke scheut room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494564
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest- Memorie di Angelina
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht