Bereidingswijze
-Meng alle ingrediënten voor de burgers in een grote kom en meng ze grondig met een houten lepel of spatel tot ze glad en uniform zijn. (Als je het mengsel een beetje te zacht of te nat vindt om gemakkelijk te verwerken, kun je wat meer kaas of brood toevoegen om het wat te verstevigen.) Vorm van het mengsel vier ronde, platte hamburgers. Bak ze in een hapjespan in een combinatie van olie en boter tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. -Haal ze uit de pan.
-Voeg een volle lepel bloem toe aan de pan en laat het een minuut of twee in het vet bakken. Je kunt het lichtbruin laten worden als je wilt. Voeg vervolgens de bouillon toe en roer krachtig zodat het meel goed wordt opgenomen. Laat de bouillon aan de kook komen; het zal een beetje dikker worden. Voeg vervolgens de room toe, meng goed en voeg de hamburgers weer toe.
- Laat het geheel 10-15 minuten sudderen, tot de saus flink is ingedikt en de burgers gaar zijn. Voeg een paar minuten voor het opdienen een scheutje sherry en wat gehakte peterselie toe aan de saus.
-Serveer je hamburgers direct met de saus erop en wat lekker knapperig brood of een paar gestoomde krieltjes ernaast.
-Voeg een volle lepel bloem toe aan de pan en laat het een minuut of twee in het vet bakken. Je kunt het lichtbruin laten worden als je wilt. Voeg vervolgens de bouillon toe en roer krachtig zodat het meel goed wordt opgenomen. Laat de bouillon aan de kook komen; het zal een beetje dikker worden. Voeg vervolgens de room toe, meng goed en voeg de hamburgers weer toe.
- Laat het geheel 10-15 minuten sudderen, tot de saus flink is ingedikt en de burgers gaar zijn. Voeg een paar minuten voor het opdienen een scheutje sherry en wat gehakte peterselie toe aan de saus.
-Serveer je hamburgers direct met de saus erop en wat lekker knapperig brood of een paar gestoomde krieltjes ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hamburger alla panna of 'Hamburger met Roomsaus' is makkelijk en super lekker . Hamburger in roomsaus is een Italiaans gerecht? Ja! Niet iedereen associeert hamburgers met de Italiaanse keuken, maar Italianen hebben een lange traditie om rundergehakt op fantasierijke manieren te gebruiken, voor gehaktballen (polpette) en gehaktbrood (polpettone), en ook als basis voor de klassieke ragù alla bolognese. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat ze hun culinaire creativiteit ook hebben toegepast op die pasteitjes van rundergehakt, die in het Italiaans svizzere (Zwitsers) worden genoemd, maar tegenwoordig net zo goed hun Engels / Duitse naam krijgen.
Ingrediënten
Voor de burgers:
500 g rundergehakt (of 4 burgers)
1 snee brood van de beste kwaliteit (beter als zelfgemaakt) zonder korst, in blokjes gesneden, geweekt in melk om te bedekken en drooggeperst
1 middelgrote ui of 2 sjalotten, fijngehakt en in boter gebakken tot ze zacht zijn
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
Een handvol gehakte peterselie
Een schraapsel of twee nootmuskaat
Zout en peper
Voor het bruinen en de saus:
Olijfolie en/of boter
1 lepel meel
24 cl runderbouillon
30 cl room
Voor de afwerking van het gerecht:
Een scheutje sherry
Meer gehakte peterselie
500 g rundergehakt (of 4 burgers)
1 snee brood van de beste kwaliteit (beter als zelfgemaakt) zonder korst, in blokjes gesneden, geweekt in melk om te bedekken en drooggeperst
1 middelgrote ui of 2 sjalotten, fijngehakt en in boter gebakken tot ze zacht zijn
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
Een handvol gehakte peterselie
Een schraapsel of twee nootmuskaat
Zout en peper
Voor het bruinen en de saus:
Olijfolie en/of boter
1 lepel meel
24 cl runderbouillon
30 cl room
Voor de afwerking van het gerecht:
Een scheutje sherry
Meer gehakte peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494563
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Memorie di Angelina-
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht