Bereidingswijze
Breng water met het halve runderbouillon blokje aan de kook. Voeg peen, aardappelen en ui toe. Kook alles in circa 20- 25 minuten gaar. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Giet de groente en aardappelen af ( bewaar wat vocht) . Voeg de crème fraîche toe
en stamp alles tot een mooi geheel. Werk er de spekjes door met een weinig spekvet en breng pittig op smaak met gemalen peper.
Doe de inhoud over in een ovenschaal. Snij de brie in plakjes en beleg er de ovenschaal mee.
Zet de schaal voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Giet de groente en aardappelen af ( bewaar wat vocht) . Voeg de crème fraîche toe
en stamp alles tot een mooi geheel. Werk er de spekjes door met een weinig spekvet en breng pittig op smaak met gemalen peper.
Doe de inhoud over in een ovenschaal. Snij de brie in plakjes en beleg er de ovenschaal mee.
Zet de schaal voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hutspot ! Nog even kan het. Weer eens iets anders met smeuïge brie on top, die mooi in de oven kan gratineren en uitgebakken gerookte spekjes door de hutspot. Opgeruimde keuken en genieten van een simpel, maar smaakvol gerecht op de zaterdag. Wat wil je nog meer? Met vegetarische spekjes ook geschikt voor vegetariërs.( kies dan wel voor groentebouillon)
Ingrediënten
2 flinke winterpenen geschild in stukken
1 grote ui geschild in stukken
½ blok runderbouillon ( minder zout)
500 gram geschilde stamppot aardappelen
125 gram spekblokjes
75 gram crème fraîche
75 gram brie in plakjes
1 grote ui geschild in stukken
½ blok runderbouillon ( minder zout)
500 gram geschilde stamppot aardappelen
125 gram spekblokjes
75 gram crème fraîche
75 gram brie in plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, pan, snijplank, mes, dunschiller
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494560
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker makkelijk.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht