Bereidingswijze
Voeg in een wok op middelhoog vuur de olie, prei (bewaar een klein beetje om mee te garneren) en knoflook toe en bak 3 minuten. Voeg de pepers toe en bak nog een minuut. Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe, maak los en laat het knapperig worden.
Voeg de palmsuiker, vissaus, sojasaus, donkere sojasaus en oestersaus toe. Roerbak nog een minuut en blus de pan af met de bouillon Omdat je pan op hoog vuur staat, zou de vloeistof heel snel moeten koken. Voeg de basilicum toe en roerbak tot het geslonken is. Bak de twee eitjes, halverwege keren. Serveer over rijst of noedels.
Voeg de palmsuiker, vissaus, sojasaus, donkere sojasaus en oestersaus toe. Roerbak nog een minuut en blus de pan af met de bouillon Omdat je pan op hoog vuur staat, zou de vloeistof heel snel moeten koken. Voeg de basilicum toe en roerbak tot het geslonken is. Bak de twee eitjes, halverwege keren. Serveer over rijst of noedels.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bekende meldde op FB dat hij dit zat te eten op de luchthaven van Bangkok en het zag er zoooo lekker uit. De volgende dag zelf gemaakt, het was heerlijk. Bij gebrek aan Tulsi (Heilige Basilicum) gewone basilicum gebruikt.
Ingrediënten
â–¢ 3 eetlepels plantaardige olie
â–¢ 1 prei, het wit (dun gesneden)
â–¢ 5 teentjes knoflook (in plakjes)
â–¢ 2 Thaise chilipepers (indien gewenst van zaadjes ontdaan) en in dunne plakjes gesneden
â–¢ 330 gram h.o.h. gehakt
â–¢ 1 el. palmsuiker
â–¢ 1 eetlepel vissaus
â–¢ 1 eetlepel dunne/lichte sojasaus
â–¢ 2 theelepels donkere sojasaus
â–¢ 2 theelepels oestersaus
â–¢ 1 dl. kippenbouillon
â–¢ 7 gr. (heilige) basilicumblaadjes (Tulsi)
â–¢ 2 eitjes
â–¢ 1 prei, het wit (dun gesneden)
â–¢ 5 teentjes knoflook (in plakjes)
â–¢ 2 Thaise chilipepers (indien gewenst van zaadjes ontdaan) en in dunne plakjes gesneden
â–¢ 330 gram h.o.h. gehakt
â–¢ 1 el. palmsuiker
â–¢ 1 eetlepel vissaus
â–¢ 1 eetlepel dunne/lichte sojasaus
â–¢ 2 theelepels donkere sojasaus
â–¢ 2 theelepels oestersaus
â–¢ 1 dl. kippenbouillon
â–¢ 7 gr. (heilige) basilicumblaadjes (Tulsi)
â–¢ 2 eitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, grote koekenpan.
Leuke tips
Garneer met de prei die je apart hebt gehouden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494559
Homepage ID
453489
Teller
0
Bron
The Woks Of Life, aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht